tirsdag den 22. juni 2010

El Salvador

Forfuldt af natukatastrofer



Fra dag et i El Salvador regnede det konstant, med en styrke jeg aldrig har oplevet lignende!
Det vidste sig senere, at vi ikke bare var stoedt ind i almindelig regntid, men ogsaa i en tropisk storm. Paa samme tid med den tropiske storm opstaar der et vulkan udbrud, paa den vulkan i Guatemala, som vi har betraadt for blot en maaned siden. Efter kaempe jordskaelv i Chile, oversvoemmelse i Peru overhaengende fare for Tsunami i Cuba pga jordskaelvet i Haiti, vulkanudbrud i Guatemala og nu tropisk storm i El Salvador og Honduras, saa maaske er det meget godt at vi snart skal hjem..


Klog af skade besluttede vi at flygte fra regntiden foerst som sidst, konstant fugtighed og surtlugtende toej har vi ligesom vaeret igennem en gang. Saa selvom El Salvador virkede som et dejligt land (hvad vi kunne se gennem regnen) besluttede vi alligevel at forlade landet efter blot fem dage og blev ogsaa straks beloennet med toervejr, da vi kom til Honduras - Honduras kan man regne med ;)

Aben og missionaerene

Tilbage i Honduras havde vi en gammel aftale med en fyr vi moedte i Guatamala, som havde en masse forskellige projekter koerende i Honduras hovedstad Tegucigalpas slumkvarter.


Vi moedtes med Aben, som vores ven fra Tegucigalpa hed. Vi vidste ikke rigtig hvad det var han arbejdede med, men det loed rigtig spaendende med opbygning af hus, mad til lossepladsboern og kamp via fodbold paa at faa unge drenge ud af banderne. Det viste sig dog at projektet var yderst religoest styret, med stoette fra USA. Det var et fantastisk moede med boerne fra ghettoen og spaendende at komme ud i et omraade som vi aldrig alene kunne have betraadt. Deres projekter havde rigtige gode tanker, men vi havde meget svaert ved, at boernene blev hjernevaskede med religoese budskaber og skulle staa at takke gud for at vi var kommet..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar